Recipe: Delicious Tip:Hilangkan Bau Hanyir Daging Ayam
Tip:Hilangkan Bau Hanyir Daging Ayam.
You can cook Tip:Hilangkan Bau Hanyir Daging Ayam using 3 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Tip:Hilangkan Bau Hanyir Daging Ayam
- You need of Ayam.
- You need of Tepong gandum timbang kilo (tak perlu beli yang mahal pun).
- You need of Air secukupnya.
Tip:Hilangkan Bau Hanyir Daging Ayam step by step
- Buang kulit ayam (optional) dan lemak yang terdapat pada dagingnya.Masukkan ke dalam bekas.Ketepikan..
- Bancuh tepung gandum bersama air hingga gandum larut(jumlah bancuhan bergantung kepada jumlah daging ayam yang hendak dimasak)..
- Masukkan air bancuhan tadi ke dalam bekas berisi daging ayam tadi.Rendam selama 30 minit..
- Gosok-gosokkan daging ayam dengan tangan untuk keluarkan segala lendir dan lemak yang masih ada.Buang air bancuhan gandum tadi..
- Cuci bersih daging ayam dengan air.Letak di dalam penapis,lalukan di bawah paip air,toskan.Siap untuk dimasak @ disimpan di dalam peti sejuk sebelum digunakan (ayam. juga lebih tahan lama,tidak cepat busuk)..
Komentar
Posting Komentar