Recipe: Appetizing Ayam kam heong

Ayam kam heong. Resepi Ayam Masak Kam Heong ringkas & sedap. Ayam Masak Kam Heong, yang biasanya Che Nom makan kat restoran Chinese Muslim. Hidangan ni sangat lah wangi, cukup rasa pedas dan berempah nya.

Ayam kam heong Kemudian dimasak bersama bawang, rempah kari, kicap dan sos. Tidak lupa memasukkan daun kari supaya makin menjadi. Ayam Masak Kam Heong, yang biasanya Che Nom makan kat restoran Chinese Muslim. You can cook Ayam kam heong using 13 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Ayam kam heong

  1. You need 1 of /2 ekor ayam.
  2. It's 1 of sudu besar tepung beras.
  3. It's 1 of sudu kecil serbuk kunyit.
  4. It's 1/2 of bawang holand di hiris.
  5. It's 2 ulas of bawang putih di ketuk.
  6. You need 3 of tangkai cili kering di potong.
  7. It's 2 of sudu besar serbuk kari.
  8. Prepare 3 of sudu besar kicap pedas manis mahsuri.
  9. You need 2 of sudu besar sos tiram mahsuri.
  10. Prepare of Minyak untuk menumis.
  11. It's 2 of tangkai daun kari.
  12. It's 4 ulas of cili padi di belah tengah.
  13. It's 2 of .

Hidangan ni sangat lah wangi, cukup rasa pedas dan berempah nya. Macam ayam masak kicap tapi sebenarnya bukan. Kam Heong Clams Recipe (Golden Fragrant Clams/Kam Heong Lala/金香拉拉). Gaulkan ayam bersama sedikit tepung jagung dan sedikit garam dan kemudian goreng hingga masak.

Ayam kam heong instructions

  1. Ayam dipotong dan di bersihkan. Gaul garam kunyit dan tepung beras.kemudian goreng hingga masak.ketepikan..
  2. Sediakan bahan untuk menumis.panaskan minyak kemudian tumis bawang holand,bawang putih dan cili kering hingga layu.kemudian masukkan daun kari.kacau bagi sebati..
  3. Kemudian masukkan pula serbuk kari,kacau dan letak sesikit air supaya serbuk kari tidak hanggus.masukkan pula kicap dan sos tiram.kemudian masukkan ayam yang di goreng tadi bersama cili padi.gaul bagi sebati.siap.(saya tak tetak garam sebab sos dan kicap pun dah cukup masin).

Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan putih hingga naik baunya. The Ayam Kampong (older spelling) or Ayam Kampung is the chicken breed reported from Indonesia and Malaysia. The name means simply "free-range chicken" or literally "village chicken". In Indonesia, the term ayam kampung refer to indigenous chickens that are raised using traditional free range. Masakan Kem Heong adalah menu popular di restoran masakan cina.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Cook Perfect Sup Kaki Ayam Berempah

Recipe: Yummy Nasi beriyani ayam

Recipe: Appetizing Ayam masak pad krapow